Een romantische diner bij kaarslicht is niet meer alleen beschikbaar buiten de deur, maar wordt ook steeds vaker thuis georganiseerd.

Is online eten bestellen een blijvertje?

Eten bestellen om thuis uit eten te gaan wordt door de huidige maatregelen steeds populairder. En ook na deze periode zal take-away een groter aandeel blijven houden in de markt. Tenminste dat is de verwachting van onder andere Koninklijke Horeca Nederland.

Klanten waarderen lekker eten

Een kwalitatief goede maaltijd, wordt voor klanten steeds belangrijker. En ze zijn ook vaker bereid hier geld aan te besteden. Een gezonde afhaalmaaltijd is dan ook enorm populair. Daarnaast is het gemak van thuis eten, geen gehaast, geen oppas, ook voor veel klanten een reden om online eten te bestellen.

Voordeel van take-away

Als horecaondernemer kun je voordeel halen uit het aanbieden van take-away maaltijden. Het kan een aanvulling zijn op je omzet, waar je enkel voor hoeft te koken. Alle service die een klant ter plaatse wenst valt weg. En daardoor kun je vaak een leuke marge realiseren. Ook wanneer straks je restaurant weer vol zit, blijft het interessant.

Hoe verleid je de klant online bij jou te bestellen

De meeste maaltijden worden besteld via een mobiele telefoon of tablet. Dus snelheid en gemak zijn erg belangrijk. Daarnaast is het ook slim om op jouw eigen website de mogelijkheid te bieden eten te bestellen. Dan gaat de keuze tussen jouw gerechten, en niet tussen verschillende restaurants.

Afhaalplanner

Bij L-Resto bieden we een afhaalplanner aan waarmee je jouw klantenstroom perfect kunt beheersen. Je klanten hebben een prettig bestelsysteem op jouw website, en als ondernemer bepaal je zelf welke voorwaarden je aan afhalen stelt.